Archive for January, 2008

OpenID

От днес вече си имам OpenID. От доста време се каня да си направя такава регистрация, но днес след като прочетох поста на Богомил, най-после се реших . За неговата регистрация използвах ClaimID и честно да си призная останах приятно изненадан от интерфейса и лекотата, с която става регистрацията.

За повече информация относно какво е това OpenID за какво се използва и как може да ви помогне може да прочетете чудесната статия на Бого ето тук.

Tuesday, January 22nd, 2008

За трезвеника

От няколко месеца доста често се сещам за една мисъл, която за първи път открих в блога на Боян. За съжаление той за пореден път я е затрил, затова ще я публикувам и аз.

Фьодор Михайлович:

Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че… Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!

Thursday, January 10th, 2008

Смяна на GSM оператор… Дали, или…

За пореден път се появи новината, че ще можем да променяме GSM оператора си без промяна на номера, като това ще ни струва само 5 лв. Според председателя на комисията по регулиране на съобщенията това трябва да стане факт до 1 март тази година.

Това става факт след намесата на Европейската комисия, тъй като явно в България никой не мисли за потребителите! Отново обаче не се споменава нищо за условията, при които може да стане промяната. Надявам се да не се стигне до ситуация, в която номерата се променят само в един ден от седмицата между 10:00 и 12:00 ч.

Аз лично не бързам да се радвам предварително като последния път… Търпеливо ще изчакам до 1 Март. Да видим дали Баба Марта ще ни донесе възможността да си сменяме мобилния оператор.

Thursday, January 10th, 2008

Колко е трудно да си изчистиш навеса?

Колко е трудно да си изчистиш навеса или за това как мързелът отнема човешки животи…

Какво става бе хора? Колко е трудно да се качиш с една лопата (или да платиш на някой да се качи вместо теб) на козирката на офиса, магазина, щанда или каквото е там и да изринеш снега.

Втора козирка във Варна се срути за по-малко от една седмица. Този път по чудо няма убити и затиснати. Колко човека трябва да загинат, колко млади живота трябва да си отидат, за да може на някой хора да им мине мързелът и да се сетят, че снегът по козирките тежи и трябва да се чисти.

Сигурно собствениците са много заети с важни дела. Сигурно е много трудно да се сетиш точно за това, когато има толкова много празници…

Monday, January 7th, 2008

Честит имен ден

Честит имен ден на всички с името Иван, Йоан, Иво, Ивайло, Йото, Йонко, Ивайло, Еньо, Калоян, Иванка, Ваня, Ваньо и на всички, които празнуват и не виждат името си.

На първо място пожелавам здраве, защото то е най важно… След това идва и всичко останало щастие, късмет, просперитет и много, много успехи.

Monday, January 7th, 2008

Честита нова 2008

Да ни е честита новата 2008! Нека тя да бъде на първо място здрава и щастлива.

Искам да пожелая на всички през новата година да постигнат всичко онова, което не са успели през изминалата, да намерят време за нещата, за които то не е стигало и да изживеят 366 супер успешни дни.

Wednesday, January 2nd, 2008