Archive for the ‘Мисли’ Category

Да си припомним къде живеем!

След повече от шест месеца мълчание, мисля че е крайно време да вдъхна малко живот на това скромно местенце в нета и да продължа да споделям.

Днес по един отвратителен начин си припомних къде живеем. Не че досега не знаех, но е малко по-различно, когато ти поднесат фактите съвсем директно и безпристрастно. Ето така: http://www.iht.com/articles/2008/10/15/europe/bulgaria.php

Може ли да се направи нещо, за да измъкне държавата, или по-скоро територията, България  на повърхността? Не издълбахме ли достатъчно дъното, което достигнахме отдавна? Не се ли открадна достатъчно?

Най-вероятно има още много да се види…

Friday, October 17th, 2008

За такситата… и още нещо…

Не съм писал от ужасно много време… Може би нямаше какво да кажа… Може би нямах време за нещата, които исках да кажа… Причината за това мое “бездействие” е много размита дори и за мен!

За мое огромно съжаление точно сега(след дълга пауза) ще напиша нещо много негативно, въпреки че въобще не съм негативен човек!

От доста време съм набрал на фирмите, предлагащи таксиметрови услуги в София. Доста често се “възползвам” от техните услуги и все по-често оставам разочарован… Шофьор пушещ като комин или кола воняща на кочина (пряка връзка с бакшиша) са нещо, което се преживявах до момента! Това което ми се случи тази сутрин, обаче наистина беше безобразно!

Съвсем надлежно в 5:12(според моя часовник) си извиках такси “ОК Супертранс” (Това е фирмата, която поне до момента се отличаваше с коректно поведение и най-малко миризливи шофьори.) По същия начин съвсем надлежно получих SMS, че таксито ще ме чака в 5:21 (по техния часовник)… Забавих се малко, вземайки си довиждане с Пешо, и се отправих към входа на блока. Бях долу точно в 5:24 (според моя часовник). Почаках няколко минути и се обадих отново. Диспечерката с цялото нахалство ми обясни, как таксито ме е чакало и аз не съм се появил, след което ми затвори телефона по най-грубия възможен начин!

След десетки обаждания и пътувания, (все със същата фирма) и коректно отношение от моя страна се почуствах доста зле. Обадих се отново и обясних на дамата отсреща че това е последният път, в който се опитвам! да ползвам техните услуги…

Възнамерявам днес да се свържа с някой от управителите на въпросната фирма и да попитам каква е тяхната политика спрямо клиентите и доколко един редовен клиент е от някаква стойност за тях. Надявам се да поуча смислен отговор, който ще споделя тук.

Знам че, като всичко останало в България и такситата са на безумно ниско ниво, но все пак искам да попитам всички, които четат това:

– Какъв е вашият опит (и проблеми) с таксита.

– Кои са фирмите, които харесвате.

– Кои са фирмите които ненавиждате.

– Какво бихте променили в услугата като цяло.

Saturday, March 22nd, 2008

Честит Празник!!!

Честит празник на всички! Не конкретизирам празника, защото аз лично празнувам и двата… Хубаво е да има празници (предполагам всички са съгласни).

На празнуващите Св. Трифон пожелавам да пият все хубаво вино с тънки мезета, разбира се в най-приятната компания.

На тези, които празнуват Св. Валентин пък желая да прекарат най-прекрасните мигове с любимия човек, да изживеят невероятни мигове и да разбира се да прекарат една незабравима нощ 😉 . Да не забравяте да се пазите… Кой с презерватив, кой с доверие – всеки сам си знае.

На тези като мен, които празнуват и двата празника пожелавам да изпият най-хубавата чаша вино в компанията на любимия човек…

Обичайте се и пийте вино, защото виното е любов, а любовта е опиянение!

Thursday, February 14th, 2008

За трезвеника

От няколко месеца доста често се сещам за една мисъл, която за първи път открих в блога на Боян. За съжаление той за пореден път я е затрил, затова ще я публикувам и аз.

Фьодор Михайлович:

Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че… Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!

Thursday, January 10th, 2008

Честита нова 2008

Да ни е честита новата 2008! Нека тя да бъде на първо място здрава и щастлива.

Искам да пожелая на всички през новата година да постигнат всичко онова, което не са успели през изминалата, да намерят време за нещата, за които то не е стигало и да изживеят 366 супер успешни дни.

Wednesday, January 2nd, 2008

За този блог и неговия автор

От доста време в главата ми се върти идеята да започна да пиша моя Web Log – „Блог”. Не съм споделял тези мои мисли с никого, защото смятам, че това е решение, което всеки трябва да вземе сам, без да се влияе от чуждо мнение. Днес реших, че е време да започна… Причините да направя тази крачка са много и не мисля да им отделям особено внимание. Ще отбележа само основната – искам да изразявам себе си. Какво ще рече това? Искам да разполагам с място, където да споделям идеите си, да изразявам личното си мнение, да говоря за интересите си, да пиша за нещата, които са ме впечатлили или отвратили. Местенце където да разсъждавам, а понякога дори да „изсипя” и малко чувства.

Ако трябва да бъда честен, не мога да си отговоря съвсем конкретно на въпроса какво точно ще бъде съдържанието на блога. Всички, които ме познават, знаят че съм човек с изключително разностранни интереси и занимания. Предполагам, че такъв ще бъде и моя блог – разностранен и шарен. Понякога ще бъде сериозен и смислен, друг път смешен и ще се лее „простотия”. Надявам се да постигна равновесие и да не се отплесна нито в едната, нито в другата посока. Както се казва само времето ще покаже…

Monday, December 17th, 2007