Archive for the ‘BG странности’ Category

Що е то провал?

Днес в офиса решихме да проверим какво е това провал. Ето отговора на Google..

Провал

Tuesday, January 27th, 2009

Да си припомним къде живеем!

След повече от шест месеца мълчание, мисля че е крайно време да вдъхна малко живот на това скромно местенце в нета и да продължа да споделям.

Днес по един отвратителен начин си припомних къде живеем. Не че досега не знаех, но е малко по-различно, когато ти поднесат фактите съвсем директно и безпристрастно. Ето така: http://www.iht.com/articles/2008/10/15/europe/bulgaria.php

Може ли да се направи нещо, за да измъкне държавата, или по-скоро територията, България  на повърхността? Не издълбахме ли достатъчно дъното, което достигнахме отдавна? Не се ли открадна достатъчно?

Най-вероятно има още много да се види…

Friday, October 17th, 2008

За такситата… и още нещо…

Не съм писал от ужасно много време… Може би нямаше какво да кажа… Може би нямах време за нещата, които исках да кажа… Причината за това мое “бездействие” е много размита дори и за мен!

За мое огромно съжаление точно сега(след дълга пауза) ще напиша нещо много негативно, въпреки че въобще не съм негативен човек!

От доста време съм набрал на фирмите, предлагащи таксиметрови услуги в София. Доста често се “възползвам” от техните услуги и все по-често оставам разочарован… Шофьор пушещ като комин или кола воняща на кочина (пряка връзка с бакшиша) са нещо, което се преживявах до момента! Това което ми се случи тази сутрин, обаче наистина беше безобразно!

Съвсем надлежно в 5:12(според моя часовник) си извиках такси “ОК Супертранс” (Това е фирмата, която поне до момента се отличаваше с коректно поведение и най-малко миризливи шофьори.) По същия начин съвсем надлежно получих SMS, че таксито ще ме чака в 5:21 (по техния часовник)… Забавих се малко, вземайки си довиждане с Пешо, и се отправих към входа на блока. Бях долу точно в 5:24 (според моя часовник). Почаках няколко минути и се обадих отново. Диспечерката с цялото нахалство ми обясни, как таксито ме е чакало и аз не съм се появил, след което ми затвори телефона по най-грубия възможен начин!

След десетки обаждания и пътувания, (все със същата фирма) и коректно отношение от моя страна се почуствах доста зле. Обадих се отново и обясних на дамата отсреща че това е последният път, в който се опитвам! да ползвам техните услуги…

Възнамерявам днес да се свържа с някой от управителите на въпросната фирма и да попитам каква е тяхната политика спрямо клиентите и доколко един редовен клиент е от някаква стойност за тях. Надявам се да поуча смислен отговор, който ще споделя тук.

Знам че, като всичко останало в България и такситата са на безумно ниско ниво, но все пак искам да попитам всички, които четат това:

– Какъв е вашият опит (и проблеми) с таксита.

– Кои са фирмите, които харесвате.

– Кои са фирмите които ненавиждате.

– Какво бихте променили в услугата като цяло.

Saturday, March 22nd, 2008

С кого играе последно националният отбор?

С кого последно ще играе българският национален отбор по футбол? Първо се оказа, че няма да играем с Дания, както беше планирано, а ще се срещнем с Швеция. Нещо повече – Боби Михайлов е заявил, че “Финландия никога не е била актуален вариант”. “Новината” е тук.

След като това горещо съобщение на президента на БФС предизвика смях в шведската футболна централна се оказа, че всъщност той се е объркал неволно (информация тук). Как така е станала неволна грешка след като никога не сме преговаряли с Финландия не става ясно?

Явно няма да се играе с Швеция, което не е чак толкова лошо като се има предвид, че сме “абонирани” за тях от 1968 година. Ще минем с 3 до 5 гола по малко в нашата врата. Сега остава само да разберем дали ще играем с Финландия или наистина никога не сме преговаряли с тях.

Friday, February 8th, 2008