Archive for the ‘Да ви …’ Category

Що е то провал?

Днес в офиса решихме да проверим какво е това провал. Ето отговора на Google..

Провал

Tuesday, January 27th, 2009

За такситата… и още нещо…

Не съм писал от ужасно много време… Може би нямаше какво да кажа… Може би нямах време за нещата, които исках да кажа… Причината за това мое “бездействие” е много размита дори и за мен!

За мое огромно съжаление точно сега(след дълга пауза) ще напиша нещо много негативно, въпреки че въобще не съм негативен човек!

От доста време съм набрал на фирмите, предлагащи таксиметрови услуги в София. Доста често се “възползвам” от техните услуги и все по-често оставам разочарован… Шофьор пушещ като комин или кола воняща на кочина (пряка връзка с бакшиша) са нещо, което се преживявах до момента! Това което ми се случи тази сутрин, обаче наистина беше безобразно!

Съвсем надлежно в 5:12(според моя часовник) си извиках такси “ОК Супертранс” (Това е фирмата, която поне до момента се отличаваше с коректно поведение и най-малко миризливи шофьори.) По същия начин съвсем надлежно получих SMS, че таксито ще ме чака в 5:21 (по техния часовник)… Забавих се малко, вземайки си довиждане с Пешо, и се отправих към входа на блока. Бях долу точно в 5:24 (според моя часовник). Почаках няколко минути и се обадих отново. Диспечерката с цялото нахалство ми обясни, как таксито ме е чакало и аз не съм се появил, след което ми затвори телефона по най-грубия възможен начин!

След десетки обаждания и пътувания, (все със същата фирма) и коректно отношение от моя страна се почуствах доста зле. Обадих се отново и обясних на дамата отсреща че това е последният път, в който се опитвам! да ползвам техните услуги…

Възнамерявам днес да се свържа с някой от управителите на въпросната фирма и да попитам каква е тяхната политика спрямо клиентите и доколко един редовен клиент е от някаква стойност за тях. Надявам се да поуча смислен отговор, който ще споделя тук.

Знам че, като всичко останало в България и такситата са на безумно ниско ниво, но все пак искам да попитам всички, които четат това:

– Какъв е вашият опит (и проблеми) с таксита.

– Кои са фирмите, които харесвате.

– Кои са фирмите които ненавиждате.

– Какво бихте променили в услугата като цяло.

Saturday, March 22nd, 2008

Днеска в детската градина

От няколко дни насам в почти всички медии се тръби за on-line записването за детски градини. Днес в 9:00 сутринта всички желаещи трябваше да могат да запишат децата си през Интернет. Да, ама НЕ! В 9:03 минути системата им беше напълно недостъпна и с очите си видях как мои колеги презареждаха страници в несвяст до 10:30, опитвайки се да влязат в прословутата система или да изпратят вече попълнена форма.

Веднага се чуха новини за хакери, кракери и т.н. Не мога да си позволя да коментирам верността на тази информация, но мога да попитам: – Някой не се ли сети, че тази система може да бъде обект на атака и ако се е сетил какви мерки са взети по този въпрос?

Сега следва и любопитната част… Зад http://kg.sofia.bg стои IP адрес 84.242.131.106. Дотук добре! Оказва се обаче, че системата е достъпна от още едно IP – http://84.242.131.109/. Аз не съм системен администратор, но много ми се иска да разбера какво се крие зад този втори адрес. За load balance ли се използва той? За backup на връзката ли е? А може би е адреса на друг сървър, който е само за “наши хора”. Ако някой има информация по така зададените въпроси моля да просветли, както мен (защото ми е любопитно), така и хилядите заинтересовани родители.

Monday, February 4th, 2008

Колко е трудно да си изчистиш навеса?

Колко е трудно да си изчистиш навеса или за това как мързелът отнема човешки животи…

Какво става бе хора? Колко е трудно да се качиш с една лопата (или да платиш на някой да се качи вместо теб) на козирката на офиса, магазина, щанда или каквото е там и да изринеш снега.

Втора козирка във Варна се срути за по-малко от една седмица. Този път по чудо няма убити и затиснати. Колко човека трябва да загинат, колко млади живота трябва да си отидат, за да може на някой хора да им мине мързелът и да се сетят, че снегът по козирките тежи и трябва да се чисти.

Сигурно собствениците са много заети с важни дела. Сигурно е много трудно да се сетиш точно за това, когато има толкова много празници…

Monday, January 7th, 2008